El proper dissabte dia 13 d’octubre se celebra a Manacor la catorzena edició de la Diada castellera dels Al·lots de Llevant. L’esdeveniment serà a la plaça de sa Bassa a partir de les 17:30 i al llarg d’aproximadament dues hores s’aixecaran castells, torres i pilars de les tres agrupacions participants. A més dels manacorins Al·lots de Llevant, organitzadors de la Diada, hi participen com a convidats especials els Capgrossos de Mataró, una de les colles de primer nivell del món casteller i que el passat cap de setmana ha tengut una participació ben destacada al concurs de castells que s’ha fet a Tarragona. A més a més acudiran com cada any a la cita els palmesans Castellers de Mallorca.

Abans de l’actuació a sa Bassa, les tres colles castelleres es concentraran a les 16:30 al local dels  Al·lots de Llevant (carrer Nou, 35) per partir en cercavila cap a davant l’Ajuntament i una vegada allà, aproximadament a les 17:00, els més de quatre-cents castellers participants aixecaran pilars i l’enxaneta serà portat fins al balcó consistorial. D’allà, també en cercavila i encapçalats pels grallers partiran cap a sa Bassa on a les 17:30 començaran els castells.

Els manacorins fa setmanes que assagen per a aquesta cita les construccions més complexes de la gamma dels set pisos. Les intencions del grup dirigit per Sebastià Grimalt són fer el cinc de set (ja aixecat aquesta temporada en una ocasió), recuperar el dos de set (que ni enguany ni l’any passat s’ha pogut fer) i una construcció que mai no s’ha fet a Mallorca, el set de set, o sigui, set pisos de set persones. La colla del Maresme cumplirà amb els seu paper de colla puntera del panorama casteller aixecant castells de la gama de vuit pisos.

La Junta Directiva dels Al·lots de Llevant convida tots els manacorins i visitants a gaudir de l’espectacle i a ser dissabte capvespre pel centre de Manacor vivint i sentint l’experiència dels castells humans.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *