BELLVER

7 d’abril

El Diumenge de l’Àngel, les dues colles castelleres mallorquines sempre tenim una cita al pati d’armes del castell de Bellver, els Castellers de Malorca com a amfitrions i els Al·lots de Llevant com a convidats. D’aquesta manera ens afegim als actes de celebració del pancaritat de la ciutat de Palma. Els Al·lots vàrem acudir a aquesta cita, la primera com a visitants, amb la intenció de continuar rodant els castells de sis pisos i de tornar a executar les mateixes estructures que havíem duit a terme en actuacions anteriors. Les circumstàncies, això sí, eren diferents, i és que teníem alguna baixa sensible a nivell de canalla i a nivell de pinya. 

La nostra primera construcció va ser un pilar de quatre de presentació. La primera ronda va ser per a un tres de sis dífícil i que ens va suposar massa feina i esforç: les dificultats per la part de dalt condicionaren el pis de quarts que es va deformar i que va haver de treballar més del compte. El segon castell va ser un quatre de sis, que tot i les dificultats d’un dos per col·locar-se va mantenir prou bé les formes. Va ser un quatre d’estrena, i és que Tonina Bassa Mascaró, continuadora d’una nissaga que es remunta als inicis de la colla, debutava damunt una pinya. Un dos de sis, tranquil almenys pel que fa al tronc, va cloure les rondes.

Dos pilars de quatre varen servir per tancar la diada i per acomiadar-nos d’un públic que segurament no era tant nombrós com en d’altres ocasions.

P4, 3d6, 4d6, 2d6, p4, p4

Autor: Sebastià Grimalt
Fotografia: Pep Aguilar