La pluja insistent amb què despertava Manacor feia presagiar un mal rumb a l’actuació prevista per aquest diumenge a la meridional vila de Santanyí. No ha estat així i la dita local, “A Santanyí poca aigua i gens de vi” ens ha afavorit i ens ha permès fer l’actuació prevista en el marc de la Festa Republicana.

L’actuació ha començat amb un pilar de quatre ben aplaudit per un públic, el santanyiner, gens avesat a veure castells. Tot seguit un tres de sis ben lleugeret i estilitzat ha servit per encetar les tres rondes de castells. La segona construcció amb punts ha estat un quatre de sis amb l’agulla que ha servit per fer algun debut a posicions de la part de dalt alhora que també servia per posar gent del públic a la pinya per ajudar-nos a compactar-la fruit d’una sortida amb poques camises verdes.

Ha tancat les rondes de castells un dos de sis feixuc, elegant i d’entrenament per a posar-hi alguna cosa més. Prova d’això és les rialles de seguretat d’aixecadora i enxaneta a l’hora de coronar-lo. Per acabar l’actuació pilar de quatre aixecat per sota i rodat generador segur d’ovacions a places poc experimentades.

Un matí agradable que s’ha allargat fins el capvespre per aquells al·lots de Llevant que han quedat al dinar, a la glosada i al concert. Bona experiència a Santanyí, ara ja només ens falta actuar a Ariany per poder completar tots quinze municipis de la comarca.

{gallery}actuacions/2012/20120506_Santanyi{/gallery}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *