El darrer cap de setmana d’agost la cita és sempre a Sant Joan. Les festes del Sant degollat fa molts d’anys que tenen actuació castellera i tant si és en solitari com en companyia dels Castellers de Mallorca, els Al·lots de Llevant sempre ho donam tot a la vila del botifarró i dels aficionats al motor. Enguany la cita ha estat en dissabte, fora de la plaça del Centre i un poc prest, cosa que segurament ha duit menys públic que altres anys. Així i tot, déu n’hi do amb la presència del respectable a la plaça de la Constitució.

Després d’un cercavila graller l’actuació, en solitari, començava a les 19:30 amb un pilar de quatre per entrar en olivetes. El primer castell pròpiament dit fou un tres de set. Una bona pinya aguantà sense problemes un castell ràpid i bell de mides que tenia al tronc com a cosa destacada que de dos obert, igual que a Porreres, hi anava la quarta Paula Vives degut a la baixa per convalescència de Bel Font (present a l’actuació). A la segona ronda el torn era per a la construcció que plantejava més dubtes a priori. No és immediat tancar una pinya de quatre de set sense cap altra colla a la plaça si no és perquè saps que a Sant Joan sempre et donaran una mà. Una mica més insegur que el tres i amb algun patiment localitzat a la pinya, el quatre de set es descarregà amb l’alegria de comptar amb un nou segon de castells de set. Marc Servera, amb només 17 anys, fou el protagonista d’aquesta construcció.

Per cloure les rondes de castells l’opció triada va ser una construcció inèdita pels Al·lots de Llevant, el set de sis. El castell es va fer net i pensant en posar-hi un pis més quan la pinya ho permeti. Per ser la primera vegada va anar prou bé, tot i alguna petita descoordinació, més palesa en el toc de castells que no en el castell. Va tancar l’actuació un pilar de cinc on va debutar el nostre cap de colla com a segon i que fou d’execució perfecta.

 

 

{gallery}actuacions/2012/20120825_Sant Joan{/gallery}

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *