Després d’un inici de temporada de cinc actuacions amb bons resultats arribava l’examen de Fires i Festes. La feina prèvia s’havia fet bé i les sensacions als assajos també eren ben positives. Amb aquestes condicions s’encarava per part del Al·lots de Llevant la dissetena actuació en el marc de les Fires i Festes de la ciutat.

Després de la cercavila amb grallers i geganters s’entrava a sa Bassa a les sis en punt amb un pilar de quatre caminant. Abans de les rondes de castells s’aixecaren dos pilars de quatre. La primera ronda va servir per tirar el primer cinc de set de la temporada. Una densa pinya verda amb el suport de granes i d’aficionats es va tancar i el cinc es va fer amunt. Amb una mica més de moviment del que s’esperava i també amb menys velocitat que l’ideal es varen fer les dues aletes sense patir per la consecució del castell. Comptava amb el debut de Marc Pascual a dosos d’un castell de set.

La segona ronda fou pel castell més destacat de l’actuació. El dos de set és un senyor castell i com a tal, malgrat tenir-lo ben assajat, mai se sap per on pot fallar. El tronc es va anar enfilant, pis per pis i sense frissar. Tot i fer-se una miqueta llarg, la construcció no va patir en cap moment i la riallera aleta de l’enxaneta n’era la prova. A aquest castell hi havia molts de debuts al tronc. Josep Castellano com a quart. Albert Nadal com a dos. Nerea Collado d’aixecadora i Maria del Mar Font com a enxaneta.

El darrer castell previst era el quatre de set amb l’agulla que malgrat ser el darrer i no haver-lo intentat encara en aquesta temporada es va resoldre amb solvència. És un castell que sol ser molt aplaudit a la majoria de places en el moment de carregar-se quan el pilar queda sol. Per cloure l’actuació, la tercera millor de la història de la colla, es va aixecar un vano de cinc. Els Castellers de Mallorca, per la seva part, descarregaren al primer intent tres castells bàsics de set pisos.

{gallery}actuacions/2013/20130525_Fires i Festes{/gallery}

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *