L’actuació que feim cada any per les festes del Carme de Portocristo és una de les més importants del nostre calendari, una actuació exigent per començar la segona part de la temporada. Sempre l’havíem fet de la banda de l’horabaixa, però enguany vàrem haver d’actuar a les 11 del matí.

Començàrem la nostra actuació amb dos pilars de quatre de presentació, un d’ells amb Edgard Morocho debutant de baix. El cinc de set va ser el castell escollit per obrir el foc, un cinc amb algun canvi a segons i baixos respecte al que havíem fet a Fires i Festes (Tomeu Marqueño debutava en aquesta estructura i Joan Caldentey tornava a fer de baix després d’uns anys dedicat exclusivament a fer pinya). La veritat és que el castell va pujar bastant remenat i fluix per la part de baix; la canalla, però, va ser ràpida i valenta i el carregàrem sense perdre del tot les mides. La descarregada va tenir un cert toc d’èpica i el vàrem haver de lluitar de valent, especialment a la banda del dos. Castell al límit, però descarregat al cap i a la fi. La segona ronda va ser per al segon quatre de set amb agulla de l’any, castell que va permetre el debut com a terç de set d’Andreu Ribot i que ens va sortir amb unes mides un poc lletges: dues rengles s’ajuntaren molt i dificultaren la feina per la part de dalt. Un cop vàrem haver desfet l’estructura exterior, els pilaners demostraren el seu ofici i descarregàrem el castell sense més ensurts que la incomoditat del quatre. La tercera ronda va ser per a un quatre de set lleugeret a terços i que va permetre el debut a quarts de Sara Sánchez, la qual va complir a la perfecció i va contribuir a completar el castell més fàcil i còmode de la jornada. El pilar de cinc clàssic va cloure la nostra actuació.

Els Castellers de Mallorca tingueren en el tres i el quatre de set els seus màxims registres i els Castellers del Riberal completaren tres castells de sis amb seguretat i solvència.

En definitiva, una actuació feixuga per la calor i la durada, castells treballats i amb debuts, i la constància que quan és necessari taambé sabem lluitar i defensar els castells.

{gallery}actuacions/2014/20140713_Portocristo{/gallery}

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *