Amb la mateixa tònica calorosa i xafogosa del dia anterior s’encarava l’actuació de Porreres. Aquesta vegada compartint plaça amb els Castellers de Mallorca, necessitats de punts per poder confirmar la invitació al Concurs de Tarragona. Pilar de quatre per escalfar motors i iniciàrem les tres rondes amb tres de set que duia com a principal novetat el canvi forçat de dos obert. La baixa per ingrés hospitalari sobtat de Bel Font va fer que una quarta, Paula Vives, hagués de fer de dos. Ho va fer molt bé, malgrat tenir mides de quarta, i va demostrar que l’experiència és un grau.

A la segona ronda s’atacava el castell més ambiciós de la jornada, el primer tres de set amb l’agulla de la temporada. També amb Paula Vives a dosos i també amb l’absència obligada de Biel Font com a baix experimentat. El castell va pujar bé i ràpid. Només un petit ensurt a l’hora de la sortida de dosos va fer que no fos tot tan plàcid com hauria estat desitjable. Per la part de baix, a la pinya, hi va haver els crits i renou propis d’aquest castell, tal volta augmentats per l’ambient malsà de tanta calor.

Una vegada aconseguit l’objectiu i vist que la sort ja s’havia temptat el cap de colla va aixecar el peu de l’accelerador i en punt mort férem un quatre de sis amb l’agulla i dos pilars de quatre que tancaren un excel·lent cap de setmana de castells. El vermut no fou només musical, de gralles, sinó que l’Ajuntament de Porreres ens va brindar un excel·lent berenar-sopar dins el recinte de l’Escola Nova.

Els Castellers de Mallorca varen tancar l’actuació amb els tres castells bàsics de set i hauran de patir fins a la fotofinish de dia 31 d’agost per tenir clar si poden entrar al concurs per mèrits propis, esperar alguna renúncia o quedar a l’illa el primer diumenge d’octubre.

 

 

{gallery}actuacions/2012/20120812_Porreres{/gallery}

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *