SON SERVERA

16 de juny

Ja s’ha convertit en tradició que els Al·lots de Llevant participem en l’inici de festes de la localitat de Son Servera. Sempre ho feim seguint el mateix guió: primer de tot, i just després del pregó, portam un pilar caminant fins al balcó de l’Ajuntament; després, a la plaça de sant Joan, duim a terme l’actuació. 

Enguany no va ser una excepció i dia 16 de juny tornàrem caminar amb un pilar de quatre fins al balcó consistorial perquè l’enxaneta en pogués esser recollit. Després, ja a la plaça, i davant un públic que es preparava per sopar a la fresca, enlairàrem un altre pilar de quatre de salutació. La primera ronda es va resoldre de manera fàcil amb un tres de sis que comptava amb una combinació de peces lleugeres amb d’altres de més reforçades. Les baixes a tronc i a canalla obligaven a fer combinacions heterodoxes. La segona ronda va ser per al primer tres de sis amb agulla de l’any, castell que com el primer es va descarregar sense problemes i també amb la conjunció de veterans i novells als pisos superiors.

El fet d’anar justets d’efectius a la pinya i les baixes per la part de dalt ens feren desistir d’intentar el quatre de sis i acabàrem amb dos pilars de quatre descarregats un darrere l’altre, un dels quals coronat per Lluc Benvenuto, que ja havia debutat a sa Bassa sense que nosaltres en féssim esment.

P4balcó, p4, 3d6, 3d6a, p4, p4

Crònica: Sebastià Grimalt