SON SERVERA

22 de juny

La primera actuació després de Fires i Festes sempre sol esser la de Son Servera. Ja fa una partida d’anys que hi actuam amb motiu de l’inici de les festes i sempre seguim el mateix guió: pilar de quatre al balcó consistorial i després actuació a la plaça de sant Joan. Un altre element comú en aquesta sortida és la falta de canalla, un dany col·lateral de les festes de fi de curs que se solen celebrar en aquestes dates.

A l’hora de la veritat, es varen repetir les escenes de cada any i també els efectes concomitants dels festivals escolars. Després del pregó portàrem un pilar de quatre al balcó de l’Ajuntament, des del qual les autoritats recolliren l’enxaneta. Després, amb baixes de canalla i tronc, però amb una pinya prou correcta, vàrem enfilar els tres castells més bàsics de sis: el tres de sis, el quatre de sis i el tres de sis amb agulla. Els tres castells presentaven alineacions un poc descompensades, però es varen descarregar sense incidències. Només teníem dos dosos i dues canalles petites i en les tres construccions vàrem repetir pom de dalt, tot i que amb algun intercanvi de posicions. Al final, de la necessitat en férem virtut i Alícia Bisquerra i Miriam Pérez feren les seves primers aletes en un castell.

Quan ens disposàvem a alçar el pilar de comiat, vàrem haver d’acabar de cop en sec la nostra actuació, i és que un altre acte de les festes va començar en aquell precís moment a plaça.

P4balcó, 3d6, 4d6, 3d6a

Crònica: Sebastià Grimalt