La Diada de Primavera dels Castellers de Mallorca, celebrada al parc de sa Feixina dia 10 d’abril, va significar el nostre debut a plaça en aquest any 2022 i la segona actuació després que el món casteller començàs a recuperar una certa normalitat els darrers mesos de l’any passat. Ben igual que havíem fet a la nostra Diada del mes d’octubre, actuàrem amb màscares posades i sabent de bell antuvi que no completaríem les tres rondes de castells. L’objectiu era tornar a plaça i poder enlairar un castell i pilars per començar a treure profit amb el so de la gralla a les estructures treballades en el silenci de l’assaig.

El primer toc de gralla va ser per a un pilar de quatre de presentació. Just després va arribar el castell que teníem previst realitzar, el tres de sis. Va ser un tres una mica lleig de mides i no va sortir amb la millor forma, però es va descarregar sense problemes i sense fer esforços extres i amb el valor afegit de permetre un doble debut, el de Leyre Ropero a dosos i el de la seva germana Indyra fent funcions d’enxaneta. Com va dir un dels segons després d’haver-lo completat «Ara l’important és descarregar els castells i no mirar massa així com surten». Vàrem acabar l’actuació amb dues rondes més de pilars de quatre, un dels quals va permetre el debut de Maria Flaquer com a enxaneta.

En definitiva, una actuació per tornar a plaça, per retrobar sensacions i dinàmiques, i per fer una primera passa de cara a recuperar castells i rondes completes.

P4, 3d6, p4, p4