SANT JOAN DE MEDIONA

31 de juliol

El darrer cap de setmana de juliol els Al·lots de Llevant vàrem viatjar fins a Sant Joan de Mediona per completar l’intercanvi iniciat amb la colla d’aquesta vila penedesenca abans de la pandèmia. El poble es trobava en plena festa major i vàrem poder gaudir de la seva programació festiva i afegir-nos-hi amb els nostres castells.

L’actuació va ser dia 31 al dematí i va començar amb un pilar de quatre de presentació i escalfament. La primera ronda de castells va ser per a una estrena, el primer quatre de sis amb agulla de l’any, construcció a la qual hem de valorar diversos mèrits: pinya pròpia optimitzada al màxim i amb castellers fent funcions poc habituals o inèdites i quatre estrenes al tronc: Cristina Bisquerra fent de baixa, Maria Gelabert parant a segons, Martina Benvenuto Gelabert estrenant-se a dosos i Jordi Rando Serra iniciant un futur prometedor en la tasca d’acotxar-se damunt els dosos. El segon castell va ser un dos de sis que es va descarregar sense dificultats i tancàrem les rondes amb un quatre de sis que no va tenir més història. Un altre pilar de quatre va cloure una actuació en la qual vàrem fer el màxim amb gairebé el mínim.

La menció obligada i merescuda del viatge ha de ser per al veterà casteller Joan Soler, el qual va viatjar pel seu compte i va arribar des de l’aeroport del Prat a Sant Joan amb un taxi pagat de la seva butxaca: 120 euros de devoció. Per treure’s el barret.

P4, 4d6a, 2d6, 4d6, p4

Crònica: Sebastià Grimalt