FIRES I FESTES

28 de maig

Dia 28 de maig, va arribar la primera gran cita de l’any, la diada de Fires i Festes. Enguany, a més, l’actuació de sa Bassa es presentava en forma de salconduit per tenir accés a la TAP de Tarragona, ja que bona part de les opcions de classificar­nos per al concurs depenien dels castells que hi féssim.

A les cinc del capvespre, partírem en cercavila cap a l’ajuntament, cosa que fins ara només havíem fet per la diada de l’octubre. Hi plantàrem tres pilars de quatre, un d’ells portat al balcó i amb enxaneta debutant, Aina Flaquer.

Alguns minuts després, i ja a sa Bassa, va ser el torn del primer cinc de set de la temporada. La veritat és que les proves que havíem fet del cinc de sis net no havien anat tan bé com hauríem volgut, però també sabíem que a damunt la pinya aquesta estructura respon bé i es deixa treballar. A l’hora de la veritat va ser així, i completàrem el cinc de set sense excessives dificultats i fins i tot amb una certa comoditat, almenys per la part de baix. Va ser un cinc amb canvis respecte a així com el fèiem en anys anteriors i amb el debut de Miquel Àngel Bisquerra Brunet a quarts.

La segona ronda va ser per al castell de més valor, el segon dos de set de l’any. No ens va sortir tan fi com a Bellver: les mides no eren tan bones i hi hagué una mica més de tremolí i alguna imprecisió de la canalla. Així i tot, el descarregàrem amb solvència.

El quatre de set amb agulla era el castell escollit per arrodonir diada i puntuació. I així va ser. Va pujar un poc nerviós i vàrem haver de superar alguna incertesa per la part de dalt. Amb un poc de feina extra desférem el quatre i el pilar es va descarregar amb facilitat. Tercer castell a la butxaca i estrena de l’altre Miquel Àngel Bisquerra, l’oncle, a terços.

Un vano de cinc va cloure un actuació que també va comptar amb la presència de la Colla Joves Xiquets de Valls i dels Castellers de Mallorca. Els vallencs s’apuntaren el quatre de vuit com a millor castell i els palmesans feren castells de sis.

P4, p4balcó, p4, 5d7, 2d7, 4d7a, vano de 5

 

Crònica realitzada per Sebastià Grimalt