DIADA CASTELLERS DE MALLORCA
22 d’octubre

La penúltima actuació de l’any va coincidir amb la diada dels Castellers de Mallorca, que enguany es va celebrar a la plaça Major de Palma. Hi acudírem amb moltes baixes i amb una certa sensació de desacceleració post concurs. Així i tot, vàrem ser ambiciosos i ens plantejàrem tres castells de set pisos.

Entràrem a plaça amb un pilar de quatre caminant, el qual va ser girat a banda i banda diverses vegades durant el recorregut. El castell triat per obrir les nostres rondes va ser el quatre de set amb agulla: un dels membres del pilar havia de partir cap a l’aeroport i decidírem que valia més evitar presses començant amb l’estructura combinada. La veritat és que la nostra pinya era minsa, però va ser prou efectiva per controlar un castell que va pujar bé de mides i que per la part del quatre només va patir un poc a nivell de dosos quan ja havia sortit l’enxaneta. Quan el pilar ja quedar tot sol, va haver de treballar una mica més que altres vegades, potser perquè no hi havia cap dels vents titulars que solen ajudar les mans de l’agulla. La segona ronda va ser per a un tres de set amb debut, el de Mariona Pedrals com a enxaneta d’un set pisos. A part d’això, alguns membres de la pinya comentaren que s’havia fet llarg. El darrer castell va ser el que ens va sortir més lleig de mides i forma, un quatre de set que va permetre que Andreu Bonet s’estrenàs com a agulla.

La ronda de pilars va veure la primera caiguda de la temporada: el pilar de cinc ens va caure poc després de l’aleta. Acabàrem amb dos pilars de quatre simultanis, un dels quals va permetre que Marc Bombelli pujàs al seu primer castell.

P4cam, 4d7a, 3d7, 4d7, p5c, 2p4