BELLVER

23 d’abril

El dia de sant Jordi el castell de Bellver va tornar rebre les dues colles mallorquines amb motiu del pancaritat palmesà. Havia passat més d’un mes d’ençà de l’actuació de la Rectoria i la colla tenia ganes de castells: un centenar de camises verdes ens desplaçàrem a Ciutat amb l’objectiu de completar la primera actuació amb tres castells de set pisos de l’any.

Després de dos pilars de quatre, enllestírem la primera ronda amb el segon tres de set de l’any. Tot i que les mides per la part de dalt no eren les millors, el descarregàrem sense estridències i sense patiments ni al tronc ni a la pinya. Val a dir que aquest castell va permetre múltiples debuts en la categoria de set pisos: Nerea Collado es va estrenar com a quarta, Ainara García d’aixecadora i Rafel Bombelli com a dosos. La segona ronda era d’estrena i estava reservada al quatre de set amb agulla. La veritat és que també va sortir prou bé i que tot i alguna deformació per la part de baix el descarregarem amb comoditat, sobretot si tenim en compte que era el primer de l’any. La tercera ronda va ser per a un quatre de set especial, un quatre que alineava, pràcticament en la seva totalitat, segons, quarts i quints del castell de vuit pisos. Potser es va tractar del millor castell de la jornada, un castell de bons auguris que també va batiar alguns castellers: és el cas de Martí Miquel com a segon i el de Miquel Àngel Bisquerra Brunet, amb només catorze anys, com a terç. Maria del Mar Font va parar a quarts per primera vegada, tot i que el seu debut és més anecdòtic ja que havia parat el quatre de vuit a quints.

La ronda de pilars, dos pilars de quatre, també fou d’estrenes: la primera aleta d’Alícia Bassa i el debut a davall un enxaneta de Marc Bombelli.

Després del vermut hi va haver mantejades a voler i una arenga del cap de colla dient que aquesta actuació ens havia de fer pensar en reptes superiors.

2p4, 3d7, 4d7 a , 4d7, 2p4

Crònica: Sebastià Grimalt

Imatges: Aquí