ARTÀ

6 d’agost

Dia 6 d’agost, vàrem rompre una sequera d’onze anys sense fer castells a Artà, una de les poblacions més importants de la comarca i on sempre ens ha costat actuar. Un altre 6 d’agost, però de l’any 2006, hi vàrem fer el tres de set, el quatre de set i el quatre de sis amb agulla; enguany les intencions eren superar aquest registre i sumar el tres de set amb agulla als dos bàsics de set. Per això, una bona quantitat de camises verdes i de gent propera a la colla es va congregar a la plaça de Na Batlessa per tal de fer-ho possible.

Després de dos pilars de quatre, començàrem les rondes amb el castell que teníem més segur, el tres de set. El castell, que presentava un canvi a terços respecte dels darrers descarregats, va pujar amb bona mida, sense molèsties al tronc i es va completar amb aparent facilitat. El tres de set amb agulla estava reservat per a la segona ronda, i així va ser. La veritat és que va pujar còmode, amb bones mides, i sense patiments a l’estructura, llevat de les lògiques incomoditats d’alguna crossa. Vàrem deixar el pilar net amb relativa facilitat i tot i que l’agulla va deixar alguna sensació de patiment, vàrem completar un dels millors tres amb agulla que hem fet mai, si no el millor. Vàrem completar les tres rondes amb el volgut tercer castell de set, un quatre millorable a nivell de mides i d’execució, el pitjor castell dels tres que vàrem alçar.

La ronda de pilars va veure el primer espadat de cinc de l’any, pilar renovat a nivell de quart i d’enxaneta, on debutaven Rafel Bombelli i Leyre Ropero, que ja tenien l’experiència del pilar del castell combinat. Amb devers tres quarts d’hora completàrem una gran actuació, tant pels castells fets com per l’ambient on es va desenvolupar, una plaça plena d’artanencs atents i col·laboradors.

2p4, 3d7, 3d7a, 4d7, p5

Crònica: Sebastià Grimalt

Galeria: aquí