PORTOCRISTO

9 de juliol

L’actuació de Portocristo es manté com un dels punts àlgids del nostre calendari estiuenc. Enguany va ser dia 9 de juliol, un dia feixuc i calorós, però que a la plaça de l’Aljub es va fer agradable. Els Al∙lots hi arribàrem amb baixes sensibles, la qual cosa ens va fer renunciar a objectius que anassin més enllà del quatre de set amb agulla.

Ens espolsàrem els nervis amb dos pilars de quatre i tot seguit enlairàrem el tres de set, castell que ens va sortir molt correcte, amb bones mides, i que va permetre el debut com a aixecadora de set de l’hereva de tota una nissaga castellera: Núria Puigsegur Gaià. Per si fos poc, Marina Fuster es va estrenar com a dos en un castell de set pisos fent de dos tancat.

La segona ronda va ser per al quatre de set amb agulla, castell que comptava amb l’estrena com a baix de set de Joan Bisquerra. La veritat és que l’estructura exterior va pujar amb bones mides, ben quadrada, i que la vàrem fer i desfer amb facilitat. El pilar ens va dur més feina, i tot i que no anàrem al límit sí que vàrem haver de treballar bastant, especialment a la sortida de l’enxaneta. Al final, segon quatre de set amb agulla descarregat de l’any i, encara que sigui més a tall d’anècdota, estrena de Pilar Barceló com a terça del pilar del mig.

La tercera ronda també va permetre debuts, i per partida doble. Morena Contreras va fer de dosos per primer cop en un castell de set pisos i Daiana Cortès va debutar de quarta. Va ser en un quatre
de set descarregat sense més complicació, però que a nivell de forma i d’estètica no ens va sortir
tant bé com els altres dos castells de la jornada. I com que no tot és tronc, direm que el jove Joan Febrer Matamalas va fer per primera vegada de primer vent, saba nova per a la pinya verda.

Amb la feina feta, ens acomiadàrem d’una plaça força concorreguda amb uns altres dos pilars de quatre simultanis.

2p4, 3d7, 4d7a, 4d7, 2p4

Crònica: Sebastià Grimalt.

Galeria de imatges: aquí