Amb els Castellers de Cornellà com a convidats la XIV Diada dels Castellers de Mallorca començava amb la clàssica cercavila, encapçalada pels gegants seguida de les tres colles i amb la batucada dels Tambors per la Pau a darrere de tot. A la plaça Major de Palma hi aixecàrem dos pilars de quatre mentre el cap de la comitiva ja es preparava per entrar a la plaça de Cort. L’entrada a la plaça es va fer amb un pilar caminant que com sempre és ben celebrat pel nombrós públic assistent, en bona part turistes que passegen pel centre de la capital de l’illa.

Tancàvem les rondes els Al·lots de Llevant com a tercera colla en actuar. Després d’un quatre de set amb l’agulla grana i un quatre de set morat, aixecàrem un quatre de set amb el pilar, el tercer de la temporada, que es va descarregar molt fàcilment. La segona ronda va servir perquè els locals carregassin un dos de set i els de Cornellà descarregassin el tres de set. Els manacorins escometíem l’aposta màxima de la jornada, el nostre millor castell, el dos de set. La torre va pujar a un ritme segur, tal vegada una mica lent, però anava superant etapes amb seguretat. Es va carregar amb tranquil·litat i només a la sortida de dosos el tronc va tenir més moviment del que toca durant un breu lapse de temps fins que la pau va tornar al castell. Alegria, motivada, tot i que amb mostres moderades -coses del tarannà de cada colla- en descarregar el castell.

A la darrera ronda els Castellers de Mallorca jugaren la carta més forta. Optaven a descarregar per primera vegada el quatre de vuit. Es va carregar amb pocs problemes però no hi va haver prou metxa per aguantar les deformacions que s’anaven succeint. Va quedar, com l’any passat, en carregat. El Castellers de Cornellà, que havien desplaçat poques camises al viatge baixaren el ritme a la tercera ronda per aixecar un cinc de sis. Amb la confirmació de tenir amb el dos de set descarregat de la segona ronda el millor castell de la Diada, també vàrem aixecar el peu de l’accelerador els Al·lots de Llevant i donada l’hora que era la tècnica va optar per un prudent quatre de set descarregat sense problemes. Pilar de cinc amb lleu ensurt però descarregat per acabar i cap a l’autobús falta gent. Penúltima actuació de la temporada i, toquem ferro, els Al·lots de Llevant no sabem què és caure.

{gallery}actuacions/2012/20121027_Diada CdM{/gallery}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *