ONDARA

22 de setembre

Els dies 22 i 23 de setembre els Al·lots de Llevant vàrem fer el nostre primer viatge a terres del País Valencià, més concretament a Ondara, convidats per la Muixeranga de la Marina Alta. Va ser un cap de setmana de construccions humanes, però també un viatge ple de coneixences noves i reveladores.

L’actuació va tenir lloc a la plaça de braus ondarenca, plaça on no es mata cap brau des de fa deu anys. L’escenari bell, la companyia de la muixeranga, el seu toc de dolçaina entre malenconiós i ardorós i un públic entregat feren de l’actuació tota una experiència emotiva.

Els nostres castells s’ajustaren al programa que dúiem preparat i anunciat. Ens presentàrem amb un pilar de quatre i iniciàrem rondes amb un tres de sis descarregat sense inconvenients remarcables, però també amb marge de millora . El dos de sis lleuger va tornar ser el castell de la segona ronda: estructura una mica girada, però cap altre comentari rellevant. Com ja havíem fet a Bunyola, acabàrem amb un quatre de sis amb agulla, aquest pic una mica incòmode i amb alguna deformació. De les tres rondes principals, també hem de destacar que la Muixeranga de la Marina Alta va completar la seva primera alta de cinc.

En ronda de pilars, i després de més de dos mesos d’absència, hi tornàrem amb el pilar de cinc, un pilar que presentava novetats. Na Neus Barceló podrà dir que va descarregar el seu primer espadat de cinc pisos a Ondara, a terços en el seu cas, i na Maia Antònia Girart, antany enxaneta, podrà dir que hi va retornar com a quarta.

P4, 3d6, 2d6, 4d6a, p5

Crònica: Sebastià Grimalt