IGUALADA

28 d’octubre

Dia 28 d’octubre, la ciutat d’Igualada va veure els nostres darrers castells d’enguany. Varen ser tres castells de set pisos que ens permeteren igualar el registre de la nostra diada i posar punt i final de manera prou correcta a una temporada que se’ns ha anat complicant a mesura que passaven els mesos.

Les rondes de castells varen reproduir, tant en el contingut com en la seqüència, l’actuació de dia 14 a sa Bassa. Començàrem amb un cinc de set una mica estret de mides per la part del tres i amb un pilar del dos un poc massa aferrat a la rengla, però que va saber conservar la forma i que es va descarregar sense patiment. Va ser un cinc que va necessitar la màxima optimització dels recursos de pinya i que va permetre que Maria Nicolau i Ailén Gual debutassin com a contrafort i crossa respectivament en un castell de set pisos. Com a anècdota, direm que Aina Bonet va realitzar funcions d’aixecadora, amb la qual cosa entrava en el selecte club de castellers que en una mateixa temporada han passat per les tres posicions del pom en castells de set.  El segon castell va tornar ser el tres de set amb agulla,  que va tornar a necessitar un poc de treball en la descarregada del pilar. El quatre de set amb agulla de tercera ronda, en canvi, va ser més tranquil i es va descarregar sense tant d’esforç com l’anterior.

Acabàrem amb el tercer pilar de cinc de la temporada i amb dos pilars de quatre simultanis. Un dels dos pilars comptava amb els tres membres de la família Pedrals en la part visible de damunt la pinya i en l’altre l’enxaneta va desplegar una pancarta demanant la llibertat de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

5d7, 3d7a, 4d7a, p5, 2p4

Crònica: Sebastià Grimalt