SON MACIÀ

14 d’agost

Després de més de vint anys d’actuar arreu de l’illa, els Al·lots de Llevant encara teníem pendent fer castells a Son Macià, una de les localitats del terme municipal de Manacor. Dia 14 d’agost, amb motiu de la fira macianera i l’any del centenari de la vila, vàrem resoldre aquesta circumstància.

El primer toc de castells sentit pels macianers a ca seva va ser per a un pilar de quatre que comptava amb la presència del casteller local Miquel Estelrich parant de segon; un marc immillorable per debutar damunt una pinya. Les tres rondes de castells es resolgueren amb les estructures més bàsiques de sis, això és, el quatre de sis (amb na Maria Nicolau fent d’amfitriona a segons), el tres de sis i el tres de sis amb agulla. Els tres castells es completaren sense incidències, tan sols amb els desajustaments propis dels molts canvis que vàrem haver de fer per mor de les baixes que teníem.

La ronda de comiat va ser per a un pilar de quatre pujat i baixat per sota i amb la pinya rodada, la construcció més celebrada pel públic assistent. Un bonus track en forma de pilar de quatre va servir per posar punt i final a la nostra primera actuació a Son Macià.
P4, 4d6, 3d6, 3d6a, p4s, p4

Crònica: Sebastià Grimalt