SANT JOAN

25 d’agost

El poble de Sant Joan sempre ha estat una segona casa per als Al·lots de Llevant, un lloc on sempre ens han rebut bé. Després de més de dos anys de no provar cap castell de set en solitari, l’actuació triada per fer-ho va ser la de la vila del Pla.

Començàrem la feina puntuals i ho férem amb dos pilars de quatre a manera de presentació. En primera ronda anàrem per feina i atacàrem el tres de set en solitari, cosa que no fèiem des de la llenya patida a Sant Llorenç feia més de dos anys. El castell, que presentava alguns canvis a nivell de tronc i canalla i que comptava amb la participació de santjoaners a la pinya, va començar pujant bé, però quan ja ho teníem tot a dalt va començar a deformar-se per la part de baix. La deformació, sensible a  segons, s’accentuava una mica més a cada pis que pujava i va condicionar i dificultar el treball dels quarts. Al final però, tres de set descarregat i primer castell d’aquesta alçada amb na Indyra Ropero d’aixecadora. El segon castell també ens feia molta d’il·lusió: només era un cinc de sis, però no portàvem una estructura de cinc a plaça d’ençà del cinc de set de Fires i Festes de l’any passat, i ja era hora. No va ser el millor cinc de sis que hem fet, però el descarregàrem sense excessius patiments i amb un pom on gairebé tothom debutava en la posició que va ocupar. La tercera ronda va ser per a un quatre de sis amb agulla que passarà a la història per significar el debut de Joan Puigsegur com a aixecador.

Ens acomiadàrem amb uns altres dos pilars de quatre simultanis, un d’ells amb la menuda Neus Llodrà com a enxaneta, plançó d’una gran nissaga de la colla.

2p4, 3d7, 5d6, 4d6a, 2p4

Imatges: aquí

Crònica: Sebastià Grimalt