Molts de manacorins desconeixen que Sant Jaume és el patró de Manacor, desconeixen que fa molts d’anys la festa grossa del poble no era per Sant Antoni sinó que es feia dia 25 de juliol. El progrés i els doblers varen dur la gent a vorera de mar i a finals de juliol pocs manacorins hi havia per la vila. Així i tot sempre s’ha fet qualque coseta i la festa no s’ha acabat de perdre.

Amb la intenció de reviscolar la Festa de Sant Jaume, amb la intenció de demostrar que un poble que sap fer festa a l’hivern també l’ha de poder fer a l’estiu, un grup d’entitats manacorines encapçalades pels Al·lots de Llevant i els Xítxeros amb Empenta han posat fil a l’agulla i han organitzat una sèrie d’activitats populars per celebrar el patró manacorí.

L’activitat central és el cercavila que dissabte dia 21 de juliol protagonitzaran, a més de la Colla, la Banda Municipal de Música de Manacor, els Gegants de Sant Domingo, Manafoc, l’Escoleta de Ball de sa Torre, l’Escola Municipal de Mallorquí i diverses colles de Xeremiers. Començarà a les 20h de la plaça de Sant Jaume i acabarà a la plaça Ramon Llull enllaçant amb la Fira Nocturna.

A més, es farà una cursa noctura de sis quilòmetres divendres dia 20 a les 23h pel centre de Manacor (www.elitechip.net).

Dissabte, abans del cercavila, a les 18h a la plaça de les Verdures es faran jocs populars i tradicionals per a infants, organitzats pels Xitxeros amb Empenta. Els mateixos jocs que es feien fa prop de cent anys per Sant Jaume.

Després del cercavila, a les 22h es farà un sopar popular al mateix lloc amb una glosada com a final de festa.

Us animam a comprar el tiquet de 8 euros amb el qual tendreu sopar i la camiseta de Sant Jaume. La camiseta de la Festa evoca l’encamisada que es feia fa molts anys el dia 25 de juliol en què tothom es vestia de blanc per ser vist millor dins la fosca de la nit d’un poble sense faroles i poc llum. Podeu adquirir els tiquets al local de la Colla, a l’Escola Municipal de Mallorquí, a l’Oficina d’Informació Juvenil, a la Institució Pública Antoni M. Alcover, a Xarop, a Can Garanya, a Can Lliro i a totes les entitats que participen amb la festa. Us animam a participar-hi perquè un poble que fa festa és un poble viu. Reviscolem la Festa de Sant Jaume!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *