8 de juliol

Un any més, les festes del Carme de Portocristo tornaren ser el sus a la plena d’actuacions estiuenques dels Al·lots de Llevant. També un any més, la plaça de l’Aljub va ser l’emplaçament elegit i per no sortir del guió d’altres temporades també ens acompanyà un cert ambient xalocós.

L’actuació va començar amb un pilar de quatre de presentació que passarà a la història per permetre la primera aleta de Júlia Puig Pascual, filla i neta de pares i padrins egregis, tant per part de pare com de mare. El primer castell del dia va ser un quatre de sis amb agulla que es va descarregar sense problemes i amb l’únic emperò d’una rengla un poc massa oberta. El segon castell va ser un tres de sis que va comptar amb el mèrit de presentar una parella de dosos que s’estrenaven fent feina plegats; l’aspecte a millorar les mides del castell, segurament un poc massa obert, la qual cosa va dificultar el treball de les terces. Tancàrem rondes amb el segon dos de sis de l’any, castell que per la part de dalt va sortir millor que el dia anterior a l’assaig, però que va patir més en la conjunció entre segons i pinya.

Un altre pilar de quatre va servir per tancar una actuació meritòria, sobretot si tenim en compte l’assistència irregular als assajos de les darreres setmanes.

P4, 4d6a, 3d6, 2d6, p4

Crònica: Sebastià Grimalt

Imatges: Pep Aguilar i Maria Martí
Veure la galeria: aquí