PORTOCRISTO
9 de juliol

Les festes del Carme de Portocristo fa molts d’anys que compten amb la nostra presència en el programa d’actes. Amb el pas dels anys aquesta sortida s’havia consolidat com una actuació de primer nivell, tot i que no arribàs al compromís o a l’exigència de les diades a sa Bassa. En aquest any de represa, dia 9 de juliol, hi tornàrem i ho férem amb ambició i amb les mateixes ganes de la diada de Fires i Festes. Després d’una actuació, la de Son Servera, en què no havíem pogut completar les tres rondes, la plaça portenya ens permetia tornar tenir l’aspiració de completar els tres castells preceptius en tota exhibició castellera.

Poc després de les set i mitja, ens presentàrem a un públic força nombrós amb un pilar de quatre. Després, i ja en primera ronda, descarregàrem un tres de sis, el castell que enguany hem duit més vegades a plaça i que va ser la construcció que va sortir més bé de mides i de forma de tota l’actuació. Aquest tres va significar el debut en el pis inferior al pom de Pilar Serra, castellera de nova fornada que també pujaria ens els altres dos castells de la jornada (fet segurament insòlit en un debutant a la nostra colla). En segona ronda descarregàrem el segon tres de sis amb agulla de l’any, castell que va patir un poc en els pisos superiors i en la conjunció del pilar i de l’estructura del tres (el pilar i la rengla varen quedar molt junts, tant que els dos segons gairebé es tocaven). Tancàrem les rondes de castells amb un quatre de sis i d’aquesta manera complírem l’objectiu de completar una actuació amb tres construccions. Ens acomiadàrem amb un altre pilar de quatre que també va tenir el seu motiu de celebració: la primera aleta a plaça de Jordi Rando Serra i el debut a damunt la pinya de Jordi Pedrals Sureda, casteller veterà que després de passar per tots els pisos superiors s’entrenava d’aquesta manera a segons.

Val a dir que vàrem comptar amb l’ajut i companyia dels Castellers de Mallorca i que després de l’actuació les dues colles vàrem compartir un sopar de germanor al pati del CEIP Ses Comes.

P4, 3d6, 3d6a, 4d6, p4

Porto Cristo 2022