PORRERES

30 d’abril

Un any més, la Fira de Productes Ecològics ens va permetre aixecar castells a Porreres. Va ser dia 30 d’abril, un dia de cel enteranyinat i d’oratge fresc. En un cap de setmana d’actuació doble, l’endemà actuàvem a ses Salines, ens plantejàrem la sortida com una oportunitat per rodar troncs, canalla i fer algun debut.

Començàrem amb dos pilars de quatre, un d’ells amb el jove macianer Miquel Estelrich de baix, per saludar una plaça que sempre és atenta. La primera ronda es va resoldre de manera fàcil amb un tres de sis lleuger per la part de dalt i que combinava terços i segons damunt la pinya. Aquest castell va permetre que Leyre Ropero actotxàs una estructura per primera vegada. La segona ronda estava pensada, clarament, com a preparació de Fires i Festes, i és que el dos de sis que hi completàrem estrenava parella de quartes i dosos de cara al repte superior que hauria d’arribar a sa Bassa. La tercera ronda va veure el segon cinc de sis de l’any i va permetre que Marc Bombelli s’estrenàs en el pis inferior al pom i que Guillem Sureda el paràs a baixos. Va ser un cinc tranquil i que va deixar en evidència la bona feina feta a assaig. Com solem fer en aquesta actuació, vàrem aprofitar una quarta ronda per descarregar un quatre de sis amb agulla que no va presentar cap complicació, però que, almenys en qüestió de mides, va ser el castell menys estètic de la jornada.

Uns altres dos pilars de quatre serviren per tancar la nostra participació en la fira i donaren pas al tradicional vermut amb què ens obsequia cada any l’organització.

2p4, 3d6, 2d6, 5d6, 4d6a, 2p4

Crònica: Sebastià Grimalt

imatges de l’actuacio: Aquí