Dia 31 de maig, la plaça de sa Bassa i les Fires i Festes de Manacor ens varen posar el primer examen seriós de la temporada. La veritat és que hi arribàvem ben preparats, però amb el neguit i la incertesa que sol provocar el fet d’enfrontar-se a tres castells nous. Després de quatre temporades sense colla convidada d’allà deçà la mar, enguany tornàvem a tenir-ne, la Jove de Tarragona.

Entràrem a plaça amb un pilar de quatre caminant i estrenàrem rondes amb el cinc de set, el castell més assajat dels que portàvem en cartera. I l’assaig es va demostrar a plaça: ens va sortir un cinc sòlid, segur i tranquil, i en el qual va debutar com a dos de castell de set pisos Cristina Riera. La segona ronda estava reservada per a l’aposta forta del dia, el dos de set, un castell que s’havia mostrat irregular al local. La torre va pujar lenta, però segura, i es va carregar amb una certa comoditat. La descarregada, però, especialment a la sortida de dosos, va ser més complicada i vàrem haver de salvar dues seques importants. No ens va sortir el millor dos de set de la nostra història, però el descarregàrem que és el que compta. Per cert, a quarts hi debutava Paula Vives, que tornava a aquest castell després d’haver descarregat els vuit primers a dosos. En tercera ronda, alçàrem un quatre de set amb agulla que va pujar girat i deformat per la part de baix, però que es va descarregar sense haver d’anar anar al límit. En ronda de pilars descarregàrem un vano de cinc un poc especial, ja que el pilar de cinc estava flanquejat, a banda i banda, per dos pilars de quatre i no un, com sol ser habitual.

Les colles convidades també varen estar a un bon nivell. Els tarragonins descarregaren la clàssica de vuit i els palmesans acompanyaren el cinc de set amb els dos castells bàsics de set amb l’agulla enmig.

{gallery}actuacions/2014/20140531_Fires i Festes{/gallery}

 fotos de Miquel Sero i  Maria Pilar Barceló

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *