Enguany la nostra cita amb les Fires i Festes va arribar una setmana més tard de l’habitual per mor de les eleccions locals i autonòmiques de la setmana anterior. Hi arribàvem amb només dues sortides a plaça, però amb molt d’assaig damunt l’esquena. Havíem fet feina per estrenar els dos castells bàsics de set i el pilar de cinc i tot i que els deures al pati d’assaig estaven fets, també és veritat que afrontàvem la sortida a plaça amb més incertesa que d’altres vegades.

El primer acte va tenir lloc a les cinc i mitja davant l’Ajuntament, on alçàrem dos pilars de quatre, un dels quals va caminar fins al balcó perquè el batle n’agafàs l’enxaneta. A la plaça de sa Bassa i a les sis un poc grosses alçàrem el primer castell, un quatre de set que va pujar desquadrat i que ens va obligar a donar el millor de nosaltres mateixos per descarregar-lo. No va ser ni de bon tros el millor quatre de set que hem fet mai, però es va descarregar, que al cap i a la fi és el que importa i amb el valor afegit de dos debuts al tercer pis del tronc: un, el de l’experimentada Maria Antònia Girart Bonet, castellera que després de passar per les tres posicions del pom en castells de set botava directament a terços sense passar per quarts (un altre efecte col·lateral de la pandèmia); l’altre, el de Tomeu Bassa Mascaró, que en el seu debut va donar el màxim perquè el castell arribàs a bon port. El segon castell també va suposar la segona estrena del dia: un tres de set amb una estructura reforçada a gairebé tots els nivells i que es va descarregar sense tantes complicacions com el quatre de la primera ronda. La tercera ronda va venir acompanyada d’efectes sonors, i és que els trons d’una tempesta propera es feien sentir amençadors juntament amb qualque gota. El temps, però, va aguantar i vàrem completar el tercer quatre de sis amb agulla del curs.

Per acabar, completàrem el primer pilar de cinc i ens acomiadàrem definitivament amb tres pilars de quatre, amb la sorpresa agradable del debut en el penúltim pis d’un d’ells de Francina Febrer.

Ens acompanyaren a plaça els Castellers de Mallorca, que completaren tres castells de sis, i una representació de la colla castellera que s’està formant a la major de les Pitiüses, els Boixes i Boixos d’Eivissa.

P4, p4balcó, 4d7, 3d7, 4d6a, p5, 3p4

Crònica: Sebastià Grimalt