FIRES I FESTES

4 de juny

Dia 4 de juny, la plaça de sa Bassa va tornar ser l’escenari de la nostra diada de Fires i Festes, una diada que com en els millors temps tornava ser tricolor amb el verd i el grana de costum i el carabassa dels Sagals d’Osona, colla que visitava Manacor per segona vegada després que ja ho fes l’any 2005. Els castells, això ja ho sabíem, no podien ser els d’antany, però no per això l’actuació deixava de ser ambiciosa. Després d’algunes sortides en què no havíem pogut completar les tres rondes, l’objectiu era completar tres castells i estrenar el tres de sis amb agulla, que havia quedat en desmuntat a Son Carrió.

La primera aturada i començament de festa va ser a l’Ajuntament, on el batle Miquel Oliver va recollir l’enxaneta del pilar de quatre que portàrem al balcó, pilar que per cert va comptar amb el debut com a tabaler en un toc de castells del jove Toumany. A sa Bassa, la primera ronda va ser la de l’estrena: aquest pic sí que vàrem poder completar el tres de sis amb agulla, castell que presentava una alineació reforçada a davall el pom i que es va descarregar amb facilitat i sense passar pena; el castell més controlat de la nostra actuació segurament. Després d’això, va ser el torn del quatre de sis, castell que ja havíem completat a la diada d’Aniversari i que aquesta vegada va comptar amb la novetat i debut de Maria Antònia Girart en el primer pis damunt la pinya. La darrera tanda de castells va veure el sisè tres de sis de l’any, que tot i que presentava un cert tremolí en el pis de terços es va descarregar sense passar per cap moment de perill. Dos pilars de quatre simultanis tancaren la nostra actuació.

Els Sagals d’Osona també presentaren construccions de sis pisos, amb el dos de sis com a millor castell i acompanyant-lo del tres i del tres de sis amb agulla. Els Castellers de Mallorca feren pilars de quatre i estructures sense enxaneta.

La col·laboració entre colles (totes tres necessitades d’efectius) va ser la tònica general de l’actuació  i referendàrem aquesta bona sintonia amb un tres de sis de germanor just abans del vermut final.

P4balcó, 3d6a, 4d6, 3d6, 2p4

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *