FIRES I FESTES

26 de maig

Dia 26 de maig, la plaça de sa Bassa de Manacor va viure una altra diada de Fires i Festes. Un dia emboirat i lleig, més propi de la diada d’octubre que no de la de maig, no va ser obstacle perquè un nombrós grup de gent es congregàs a la plaça i donàs escalf a l’actuació. La primera aturada, però, havia estat a l’Ajuntament, on havíem alçat dos pilars de quatre, un portat al balcó.

Com sol ser habitual quan actuam a sa Bassa, obrírem plaça amb el cinc de set. El castell va pujar remenat i amb els dos pilars molt enganxats a la rengla del tres de bon principi. El castell va patir de valent, sobretot per la part de dalt del dos, i va obligar el tronc a fer molta de feina. En algun moment va semblar, fins i tot, que l’estructura podia cedir, però, al cap i a la fi,  castell descarregat i primera ronda al sac. Val a dir que aquest cinc de set va significar el debut com a aixecadora de set d’Alícia Bisquerra i el debut a quarts de Maria Antònia Gayà. La jugada forta venia a la segona ronda i ho feia en forma de dos de set, un dos de set que, a part dels lògics canvis al pom de dalt, presentava novetats al pis de terços i al de quarts respecte als darrers que havíem fet. La primera temptativa no va ser bona, i és que amb l’aixecadora col·locada una batzegada al pis de quarts va aconsellar desmuntar-lo. El segon intent va ser el bo i amb una dosi d’esforç afegida vàrem completar el vint-i-sisè dos de set de la nostra història i un dels més soferts. La darrera ronda va ser la més plàcida de totes, i és que hi descarregàrem un quatre de set amb agulla ben controlat i sense estridències.

Un vano de cinc va posar punt i final a la nostra actuació i a una diada de Fires i Festes en què estrenàrem tres castells d’una sola tongada.

P4, p4balcó, 5d7, id2d7, 2d7, 4d7a, vano de 5

Crònica: Sebastià Grimalt

Imatges: aquí