SES SALINES

1 de maig

L’any passat, la pluja va impedir que les dues colles mallorquines plantàssim els nostres castells a ses Salines; enguany, tot i els niguls, el temps ens va respectar i els saliners varen veure com Al·lots de Llevant i Castellers de Mallorca completàvem una actuació amb el tres de set com a sostre.

Amb més de mitja hora de retard, començàrem la nostra feina amb dos pilars de quatre, l’inici habitual de les darreres actuacions. El primer castell de la jornada va ser un tres de set amb novetats als pisos superiors del tronc i amb el debut en la categoria de set de Leyre Ropero, que feia just vint-i-quatre hores que s’havia estrenat com a aixecadora. També hi havia novetats a la pinya, on David Sorribes s’estrenava com a primeres mans. Va ser un tres una mica lent i que tot i que no es va bategar tampoc es va deixar treballar amb total comoditat. S’ha de dir que era el primer castell de set de color verd que veia ses Salines, que amb amb anterioritat ja els havia vist de color grana. Ben igual que a Porreres, reservàrem una ronda per al cinc de sis amb l’objectiu de rodar-lo de cara a pujar-lo un pis per Fires i Festes, i ben igual que el dia anterior ens va sortir un cinc fàcil i sense complicacions. Com sol passar, el castell en teoria més fàcil va ser el que ens va dur més feina: un quatre de sis amb agulla que descarregàrem en tercera ronda, obert en excés, i que va fer patir els dosos en el moment que sortia l’aixecadora.

Amb el pilar de cinc encara pendent, optàrem per tancar l’actuació així com l’havíem començada, amb dos pilars de quatre simultanis.

2p4, 3d7, 5d6, 4d6a, 2p4