Al número trenta-cinc del carrer Nou de Manacor hi teniu ca vostra, perquè aquesta és l’adreça del local de la Colla Castellera Al·lots de Llevant. La història del local d’assaig és paral·lela a la història de la colla. Entre la fundació de l’entitat i la inauguració del local varen passar cinc anys. Cinc anys d’anar amunt i avall pelegrinant per gimnasos, poliesportius i escoles fins que l’any 2000, encapçalats pels aleshores president Joan Pascual, i responsable de local, Pere Flequer, la colla va decidir tenir un local propi.

{mapa_local}

Es tracta d’un antic taller de fusters que duia uns anys sense activitat. Estava en desús i no va ser difícil arribar a un bon tracte amb la propietat. A canvi d’un lloguer baix els Al·lots de Llevant arreglàvem un immoble condemnat a la ruïna. Tothom content: els castellers tendríem ca nostra a canvi de pocs euros i molta feina i els propietaris tendrien uns doblerets mensuals on abans hi havia un taller abandonat a la seva sort.

El local d’avui no és el mateix local que el dia de la inauguració. Amb deu anys s’hi han fet millores progressives i podríem dir que no és el millor local del món casteller -lloc disputat segurament entre els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Vilafranca- però sí que és una instal·lació nostra i ben digna per a la pràctica de l’activitat castellera. (Les obres al local)

Per aquells que no hi heu estat mai, es tracta d’una clàssica casa de poble d’una planta de poc més de cent metres quadrats amb un pati a darrere d’una vuitantena de metres quadrats.  Allà és on s’assaja quan el temps ho permet. A la part de dins hi ha dues plantes. A la planta baixa hi tenim una zona d’assaig prou alta que permet castells de sis que és on hi assaja habitualment la canalla. Hi tenim també la cuina, el vestidor, el bany i el bar. A la planta superior hi ha el magatzem, un despatxet i una sala de reunions.

No es tracta d’un local gaire gran però lamentablement ens queda petit massa poques vegades. Li hem dedicat moltes hores de feina tant de millores com de manteniment i és un orgull per a la majoria d’Al·lots de Llevant disposar d’aquesta instal·lació. Els Al·lots de Llevant estimam els castells però també estimam el nostre local.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *