DIADA DE LA COLLA

20 d’octubre

Dia 20 d’octubre, els Al·lots de Llevant vàrem celebrar la nostra vintena diada, una diada que va arribar després d’un estiu difícil, amb poca gent als assajos i amb feines per resoldre de manera convenient algunes actuacions. Potser per això el nivell de tensió i activació no era, o no semblava, el d’altres ocasions. El programa que dúiem en ment era el més bàsic dels darrers anys, però també era ambiciós si tenim en compte que estrenàvem gent als troncs i que presentàvem un pis de quarts amb molta joventut.

Poc després de les cinc i mitja entràrem a sa Bassa amb un pilar de quatre caminant amb en Bernadí Martí fent de segon. Un cop a plaça, alçàrem dos pilars de quatre simultanis que juntament amb el dels Castellers de Mallorca i el dels Castellers de Lleida deixaven llegir, gràcies a les pancartes desplegades per les enxanetes, l’expressió «Tots som Sant Llorenç». D’aquesta manera teníem un record per les víctimes i afectats de la torrentada de dia 9.

L’actuació pròpiament dita va començar amb el castell que teníem més segur, un tres de set amb el debut de Jordi Pedrals Sureda a quarts. La veritat és que ens va sortir un tres molt correcte i amb bones sensacions, un tres que va servir per espolsar nervis i per afrontar amb confiança la segona ronda. El segon castell va ser el quatre de set amb agulla, tot just el segon de l’any. A plaça va respondre millor que a l’assaig i el completàrem sense excessius problemes, llevat d’una petita deformació a quarts i d’una certa lentitud, especialment a la baixada. I el tercer castell, un quatre de set, també va resultar més fàcil amb la camisa verda i amb les gralles que no amb la camisa d’assaig. D’aquest quatre hem de destacar un altre debut, els de José Antonio Beltrán com a baix d’un castell de set pisos.

Un vano de cinc amb l’estrena d’Antonio Parras fent de segon a un dels pilars de quatre va posar punt i final a la diada.

P4cam, 2p4, 3d7, 4d7a, 4d7, vano de 5