19 de març

Tot i que no sempre ha estat així, sí que és habitual que la primera actuació de la temporada dels Al·lots de Llevant sigui a la plaça de la Rectoria de Manacor amb motiu de la diada d’Aniversari. Enguany, dia 19 de març, la petita plaça que veu l’encesa del primer fogueró també va veure els primers castells verds d’aquest 2023.

L’actuació sempre està programada per a les 12.30h, però sempre esperam uns minuts a fer sonar les gralles per no interferir amb el final de la missa. Els castells són litúrgia, i les litúrgies es respecten. El primer so de gralla, doncs, va ser per a un pilar de quatre de presentació i escalfament. Amb els ànims a punt, vàrem afrontar el primer castell, un tres de sis que es va descarregar amb facilitat i amb el debut de Neus Llodrà en la tasca d’alçar la mà. La segona ronda era per al castell que teníem menys assajat, un dos de sis amb canvis respecte d’així com el teníem previst en un principi. La lesió uns dies abans d’un terç va obligar a fer alguns retocs, que només comptaven amb l’experiència de l’assaig anterior. A l’hora de la veritat, completàrem el millor castell del dia sense més problemes que un petit tremolí a la carregada. Val a dir que que aquest dos va permetre el debut de l’experimentada Bel Font a terços. Amb dos castells a la butxaca i els dubtes, si és que n’hi havia cap, esvaïts, vàrem resoldre la tercera ronda sense cap complicació amb un quatre de sis amb agulla que va permetre que Marina Fuster, antany canalla, s’estrenàs en el pis inferior al pom. Un quatre de sis de propina va tancar les rondes de castells. 

Amb un altre pilar de quatre tancàrem una actuació que ens va deixar amb bon de gust de boca i que va permetre diversos debuts tant a nivell de tronc com de pinya.

P4, 3d6, 2d6, 4d6a, 4d6, p4

Crònica: Sebastià Grimalt

Imatges aquí