DIADA DE LA COLLA

12 d’octubre

Dia 12 d’octubre, la plaça de sa Bassa va acollir una vegada més la nostra diada, la 21a de la nostra història. Completaren el cartell els Castellers de Mallorca, com sempre, i els Castellers de Mediona. Després d’un any dur i de feina abnegada per superar la manca de canalla i de tronc, arribàvem a la nostra cita més important amb la intenció de descarregar tres castells de set i d’estrenar tres construccions. A l’hora de la veritat l’assaig va donar el seu fruit i el toc de vermut va poder ser viscut amb plena felicitat i satisfacció.

Entràrem puntuals, a les cinc i mitja, a sa Bassa amb un pilar de quatre caminant renovat a segons i terços, on s’estrenaven en Miki Bisquerra i na Maria Antònia Girart. El primer castell va ser un tres de set, un dels millors que hem fet enguany; no va acabar de sortir amb mides perfectes, però va pujar amb molta de concentració i actitud i va asserenar els ànims per afrontar els reptes posteriors. A més, presentava el valor afegit de l’estrena de Joan Puigsegur com a aixecador de set. El segon castell havia de ser, i va ser, el cinc de set. Feia més de setze mesos que no el dúiem a plaça, d’ençà de les Fires i Festes de l’any passat. La manca de canalla havia fet que no disposàssim de pom fins fa pocs mesos i la irregularitat al tronc va fer que no definíssim l’alineació fins deu dies abans de la diada. El castell va pujar nerviós, però també amb convicció i es va deixar carregar amb certa comoditat. Després de la segona aleta va haver-hi algun moment de tensió, però el sabérem resoldre i completàrem un castell tan desitjat com merescut. El tercer castell va ser un quatre de set amb agulla d’efemèride, i és que va significar l’aleta de set número 500 de la nostra història (483 castells de set descarregats i 17 de coronats). El castell en si no en va tenir massa, d’història. El quatre va pujar i es va desfer molt bé i només vàrem haver de treballar a la descarregada d’un pilar que comptava amb moltes d’estrenes: Emilio Pérez de baix (el seu primer castell de set); Bel Font a terços; Aina Bonet a quarts, i Indyra Ropero d’enxaneta. 

La ronda de pilars va tornar a ser d’estrena: el pilar que havia defensat el quatre amb agulla descarregava el primer pilar de cinc de la temporada. Després d’això férem diversos pilars de quatre per a la canalla que no havia pogut pujar.

Les colles convidades, Castellers de Mallorca i Castellers de Mediona, feren castells de sis i pilars de quatre. Abans del vermut de celebració les tres colles alçàrem un tres de sis conjunt.

P4cam, 3d7, 5d7, 4d7a, p5

Imatges: aquí

Crònica: Sebastià Grimalt