DIADA DE LA COLLA

14 d’octubre

Dia 14 d’octubre, els Al·lots de Llevant vàrem celebrar la nostra dinovena diada. Tot i que no hi acudíem amb un programa tan ambiciós com en les darreres edicions, el fet d’actuar a sa Bassa i de tenir una colla gran a devora (els Xiquets de Tarragona) va fer que sentíssim igualment el pessigolleig i el batec de cor de les grans ocasions.

Les tres colles participants – ens acompanyaven els Castellers de Mallorca i els anomenats Xiquets de Tarragona – entràrem a sa Bassa puntuals amb els pilars de quatre caminant. Els Al·lots exercírem d’amfitrions i obrírem les rondes de castells amb la construcció més important de les que dúiem en cartera, el cinc de set. La veritat és que just pujar terços ja es va veure que el castell no tenia bones mides, especialment per la banda del tres. El castell, però, va pujar per amunt i tot i que amb incomoditat es va poder treballar i descarregar. Com a valor afegit, hem de dir que Alejandro Gallardo va debutar com a aixecador de set i com a anècdota direm que l’aixecador del tres va baixar pel pilar ple. Segurament no passarà a la història per ser el millor cinc que hem fet, però el vàrem descarregar i ens espolsàrem els nervis que poguéssim tenir. La segona ronda va ser per al tercer tres de set amb agulla de l’any. El tres va pujar sense complicacions i vàrem deixar el pilar sol damunt la pinya amb certa facilitat. La descarregada del pilar va haver de salvar un moviment cap endavant i va requerir un cert esforç. El quatre de set amb agulla que va tancar les rondes de castells  es va resoldre sense cap incidència i amb un treball a l’agulla més equilibrat.

Al seu torn, els Xiquets de Tarragona varen descarregar el cinc de set, el quatre de set amb agulla i el tres de set, tots tres castells executats amb facilitat i amb gran destresa tècnica. Els Castellers de Mallorca varen completar els dos castells bàsics de set i un cinc de sis.

Abans dels pilars de comiat, les tres colles vàrem alçar un tres de set de germanor, una nota de color més a plaça. Després, els Al·lots aixecàrem un pilar de cinc i tres pilars de quatre simultanis; els matalassers un vano de cinc i els palmesans un pilar de quatre per baix.

El toc de vermut i un parell més de peces de gralla varen posar punt i final a una diada ràpida i que va deixar tothom content.
P4cam, 5d7, 3d7a, 4d7a, p5, 3p4

Crònica: Sebastià Grimalt

Imatges: aquí