CERCAVILA COLLA GEGANTERA

4 de juny

Després de la diada de Fires i Festes, sempre feim una tornada a la calma amb la cercavila de la Colla Gegantera de sant Domingo. És un dia per fer castells sense tanta de pressió i ho solem aprofitar per fer debutar gent o perquè pugin aquells castellers que no han tingut opció a sa Bassa. Enguany també va ser així.

Les colles geganteres feren la plantada a la plaça de sa Mora i nosaltres ens afegírem a la festa amb tres castells de sis mentre arribava el moment de partir tots en cercavila. El primer castell va ser un quatre de sis on les habituals aixecadora i enxaneta intercanviaren els seus papers. D’aquesta manera Mariona Pedrals va coronar el seu primer castell. La segona tanda, en forma de tres de sis, va permetre un altre debut: el de Maria Agnès Bonet en el pis immediatament inferior al pom. La tercera construcció va ser un dos de sis amb l’experimentat terç Pep Bover parant per primera vegada aquesta estructura. Tots tres castells es descarregaren sense passar pena i amb certa relaxació al tronc.

Després dels castells, partírem darrere les colles geganteres cap a sa Bassa, lloc on acabava la cercavila. Just a davant Can Lliro i Can Garanya férem dos pilars de quatre simultanis, cadascun d’ells mirant cap a un establiment. Com sempre feim en aquest acte, acabàrem el nostre paper entrant a sa Bassa amb un pilar de quatre caminant.

4d6, 3d6, 2d6, 2p4, p4cam

Crònica realitzada per Sebastià Grimalt

Galeria d’imatges:aquí