PORRERES

17 d’abril

La Fira de Productes Ecològics de Porreres s’ha convertit en una cita ineludible del primer tram de temporada, una actuació en solitari que ens permet aixecar castells sense pressió i amb debuts. Enguany va ser així: com havia anunciat el cap de colla a l’assaig anterior, l’objectiu era fer castells de sis i pilars de quatre per fer debutar gent i rodar canalla.

El porrerenc i casteller novell Joan Noguera ve protagonitzar la primera estrena de la jornada fent de segon a un pilar de quatre. El primer castell, pròpiament dit, va ser un tres de sis amb gent molt lleugera damunt la pinya i amb Marina Fuster fent de dosos per primera vegada. El vàrem descarregar sense incidències ni dificultats. Just després va venir el segon cinc de sis de l’any, un cinc que va permetre que una altra dos lleugera, Ainhara Riera, paràs per primera vegada en aquesta posició. Potser podríem dir que no ens va quedar perfecte de mides, especialment per la banda del dos, però no vàrem tenir massa problemes per descarregar-lo. Allà on sí que tenguérem problemes va ser en el quatre de sis de la tercera ronda: vàrem patir com feia temps que no fèiem, especialment el pis inferior al pom que va quedar amb una forma totalment irregular. Però castell descarregat al cap i a la fi i bateig d’Estrella Carmona com a castellera de tronc. El paper de debutant anecdòtic va ser per a Josep Castellano, que després d’haver fet centenars de castells al pom i al tronc, va parar aquest a baixos. Vàrem tornar a la calma en una quarta ronda que va veure el primer quatre de sis amb agulla de l’any.

Dos pilars de quatre varen cloure l’actuació i donaren pas al petit vermut amb què ens obsequia cada any l’organització de la fira.

P4, 3d6, 5d6, 4d6a, 4d6, 2p4

Crònica realitzada per: Sebastià Grimalt.