Una setmana més tard d’allò que sol ser habitual dins el programa de festes de l’antiga Colònia del Carme es va programar una actuació castellera, com cada any, dels Al·lots de Llevant i dels Castellers de Mallorca. Pocs minuts després de les set i en una plaça ben nodrida de públic s’aixecaren tres pilars de quatre simultanis de benvinguda acompanyat d’un altre dels Castellers de Mallorca. La primera ronda va servir per fer un tres de set que algun cronista tuitaire va qualificar “de postal”, que no va suposar cap entrebanc ni per la canalla, ni pel tronc, ni per l’espessa pinya que hi havia a la plaça de l’Aljub. Va comptar amb el debut d’Ainhara Riera com a aixecadora de castells de set pisos.

A la segona ronda tocava el plat fort de la jornada. El cinc de set havia de ser, i va ser, el castell estrella de l’actuació. Comptava amb quatre canvis a nivell de terços respecte del cinc de Fires i Festes i això es va notar en la seva execució. Un tremolor constant, una pèrdua de mida progressiva i un pom èpic a la part del dos no varen ser suficients per tombar-lo. El segon cinc de la temporada, per alegria de tothom, ja era al sarró. Per tancar les tres rondes un quatre de set amb terços feixucs fet amb solvència i serietat va fer semblar que era de sis pisos. Això i sobretot l’evolució dels assajos fan pensar que afegir-hi un pis més ja comença a estar a l’abast.

A l’hora dels pilars, l’espadat verd de cinc es va descarregar sense problemes tot i la seva excessiva durada. Els Castellers de Mallorca varen fer una actuació discreta ja que varen haver de desmuntar dos castells de set i sortiren de plaça amb tres castells de sis.

{gallery}actuacions/2013/20130721_Portocristo{/gallery}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *