Dissabte dia 21 de juliol, a les 20 h, va començar a la plaça de Sant Jaume la primera Cercavila commemorativa del patró manacorí. Al llarg de dues hores i conjuntament amb els Gegants de Sant Domingo, la secció de ball de l’Escola de Mallorquí, tres grups de xeremiers i Manafoc, es va omplir el centre de Manacor de festa i color. En en trajecte que va anar fins a la plaça Ramon Llull es varen aixecar set pilars de quatre repartits per tota la ruta. A més, es feren quatre castells. El primer, a la plaça de Sant Jaume, abans de partir, va ser un tres de sis. El segon, a davant el Cafè de Can Lliro, va ser un quatre de sis amb l’agulla. El tercer, un dos de sis a sa Bassa.

El darrer i únic que va dur un poc de feina va ser el segon tres de set en solitari de la temporada. Es va aixecar al final del trajecte, davant la comitiva d’autoritats i amb el suport a la pinya de diversos aficionats i voluntaris. No va fer passar molta pena però va ser necessari que la terça del pilar buid, Sebastiana Bonet, donàs un cop de mà a l’aixecador en la seva ascensió cap el pom.

En acabar la cercavila bona part dels castellers posaren peus davall taula al Sopar Popular que es feia a la plaça de les Verdures. Allà, una vegada acabada la glosada i com a colofó a la jornada, improvisaren un pilar de quatre fora de la comptabilitat castellera i de l’ortodòxia.

 

{gallery}actuacions/2012/20120721_Cercavila Sant Jaume{/gallery}

 

 

{youtube}YWFFeBTFfDE{/youtube}

{youtube}Fg5ARH_uvP0{/youtube}

 {youtube}sG766BE0KGc{/youtube}

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *