En el marc de les Festes del Carme es tornaren a veure, un any més, castells a Portocristo. L’elecció de l’hora, les 19:30, per part dels organitzadors va fer que es concentràs més gent a la plaça de l’Aljub que no altres anys. L’actuació s’inicià amb tres pilars de quatre simultanis. Tot seguit el plat fort: el segon cinc de set de la temporada es va descarregar amb pocs problemes fruit segurament de les darreres setmanes d’assaig, del bon nombre de camises verdes a plaça i de la col·laboració dels Castellers de Mallorca.

A la segona ronda l’opció va ser el quatre de set amb l’agulla que va patir una mica per la part de dalt però sense passar pena en cap moment per la seva consecució. Per acabar la ronda de castells es va descarregar un quatre de set que de cada vegada baixa més de pes. Va cloure l’actuació un pilar de cinc amb enxaneta nova.

És de justícia destacar els quatre debuts a tronc de castells de set. Jordi Pedrals Jr d’aixecador, Arnau Llull de segon i Paco Collado de baix. Menció a part per Josep Castellano, que entra a formar part del selecte club de castellers que han fet d’aixecador, enxaneta, dosos, quart i terç de castells de set dels Al·lots de Llevant. Enhorabona a ells i enhorabona a tots.

Els Castellers de Mallorca, a qui s’ha d’agrair l’esforç de venir tan lluny de Palma amb un programa tan ambiciós, descarregaren amb facilitat tres i quatre amb l’agulla però hagueren de desmuntar dues vegades el cinc de set.

{gallery}actuacions/2012/20120714_Portocristo{/gallery}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *