La quinzena Diada dels Al·lots de Llevant no es presentava com cap de les catorze anteriors. No era un tràmit. S’havia fet feina durant molts de mesos per posar un pis més als set pisos habituals. S’havia fet molta feina per fer el quatre de vuit i es respirava dins l’ambient de la plaça i dins cadascun dels castellers verds. Amb els Xiquets de Reus com a convidats (padrins oficiosos dels Al·lots de Llevant) i amb la presència també dels Castellers de Mallorca, la Diada començava a les quatre i mitja amb la cercavila encapçalada pels Gegants de Sant Domingo i en direcció a l’Ajuntament on es feren dos pilars de quatre, un d’ells caminat fins el balcó.

Pocs minuts després de les cinc i mitja obríem plaça amb el cinc de set, el tercer que aixecàvem aquesta temporada i sens dubte el més fàcil dels tres. Hi va debutar a dosos amb encert Dayana Cortés, que semblava que no era la primera vegada que el feia. El castell va pujar ràpid i es va carregar i descarregar sense problemes i amb elegància. A la segona ronda escometíem el castell de la temporada. Després de desmuntar una vegada amb segons damunt pinya la cosa anava de debò quan tot pujant les quartes les gralles començaren a sonar. No és fins amb dosos col·locats que la construcció perd mides. Amb l’aixecadora situada ja al seu lloc i enxaneta remuntant quintes l’estructura va cedir i va caure. Decepció a la plaça.

Tant els cops que patien molts castellers com el desànim sobrevingut feien impossible repetir el castell per la qual cosa la tècnica va optar per tirar un tres de set a la segona ronda, descarregat sense incidències. A la tercera ronda, vist el recompte d’efectius i de moral, es va optar per un prudent quatre de set descarregat també sense incidències. Va cloure l’actuació un vano de cinc. Per la seva part els Castellers de Mallorca aixecaren castells de set amb el quatre amb el pilar com a millor construcció i els Xiquets de Reus el cinc de set, el dos de set i el tres de vuit com a millor construcció de tota la Diada.

Tot i no poder celebrar el quatre de vuit si que es feren diverses activitats festives que donaren més lluïment a la Diada i a un magnific cap de setmana de convivència amb els Xiquets de Reus.

 

{gallery}actuacions/2013/20131012_Diada{/gallery}

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *