DIADA D’ANIVERSARI
1 de maig

Dia 19 de març de 2006, el Dia del Pare,  vàrem inaugurar una diada per commemorar el nostre aniversari. Aquell any fèiem deu anys i vàrem pensar que una bona manera de celebrar l’efemèride era instaurar una diada que fes memòria del nostre naixement. Triàrem la plaça de la Rectoria (en aquell temps de l’enginyer Barceló) per marcar diferències amb la Diada i amb Fires i Festes i perquè era un espai petit i recollit, ideal per a una actuació d’inici de temporada no tan multitudinària. Enguany, dia 1 de maig, el Dia de la Mare curiosament, tornàrem al mateix lloc i tot i que les possibilitats quant a castells eren molt diferents a les d’aquell dia l’emoció no va ser menor.
Després de dues actuacions a Palma que havien servit per retrobar-nos amb nosaltres mateixos, la celebració del nostre aniverari i la plaça pròpia eren el marc esperat per completar la primera actuació de l’any tal com pertoca, això és, tres rondes de castells i pilar de comiat. Les intencions eren aquestes i així ho havia comunicat la cap de colla a l’assaig del dia abans.
Un poc passades les dotze i mitja, ens presentàrem a un públic que no era molt nombrós però sí agraït i amb ganes de castells amb un pilar de quatre. Tal pilar també va permetre el debut com a enxaneta d’Ares Grimalt. Els Castellers de Mallorca, presents a plaça, refusaren aixecar castells. Per això, envestírem tot d’una la primera ronda i ho férem amb un dos de sis que va pujar més serè i aturat que el d’una setmana abans a Bellver i que es va descarregar sense complicacions. La segona ronda va ser per al tres de sis, el tercer del curs i el millor quant a mides i execució dels tres fets fins aleshores. A la fi, la darrera tanda també va comptar amb un castell: va ser el primer quatre de sis de l’any, el castell tècnicament més fàcil, però que va ser molt celebrat. Després de 26 mesos, la darrera vegada havia estat dia 1 de març de 2020 amb motiu del Dia de les Illes Balears,  tornàvem a completar una actuació amb tres castells.

Un pilar de quatre va tancar definitivament l’actuació i va donar pas al vermut, tant el graller com l’aperitiu que s’ha fet tradicional al final de la diada d’Aniversari.

P4, 2d6, 3d6, 4d6, p4